Festival Elements

Festival Elements

  • Home
  • Activitats ajustades a les teves possibilitats -

Activitats

Hatha Ioga

hatha ioga festival elements

És el Ioga físic a través del qual purifiquem el cos i la ment, amb un seguit de tècniques mil.lenàries compost d’ asanes (postures), pranayames (respiracions), meditació i savasana (relaxació guiada). La pràctica del Hatha Ioga vivifica el cos i la ment alhora que relaxa les tensions i el sistema nerviós. És un ioga que aporta gran equilibri físic i mental. Calma, serenor, presencia i major conciència d’un mateix. No és necessari haver practicat amb anterioritat ni tenir un cos específic. Les asanes són adaptables a cada persona. La predisposició i la intenció del participant juntament amb el guiatge del professorat aconseguiran llurs objectius: viure el present d’una manera plena i conscient.

https://www.iogafigueres.com/spa-wellness


Bollywood

dansa bollywood festival elements

Què és la Dansa Bollywood?

Així denominem els balls que provenen dels números musicals de les pel·lícules que es produeixen a Índia, amb una gran indústria cinematogràfica amb seu a Bombay. De fet el nom de Bollywood és un joc de paraules que fusiona Bombay i Hollywood.

Com les seves pel.lícules, la dansa Bollywood és una fusió de diversos estils de ball: Danses clàssiques de tradició mil·lenària com kathakali, odissi o baratha natyam, Danses folclòriques autòctones de diverses regions d’Índia, com  bhangra o kalbelya,  i influències de Danses Occidentals que no formen part de la seva cultura tradicional com el jazz modern, funky, urban, ritmes llatins o la dansa del ventre.

Com veieu, una gran fusió d’estils que fan del Bollywood un estil únic, alegre i vital!


Ioga del riure

ioga del riure

Què succeeix quan practiques la rialla incondicional i ho combines amb la respiració iòguica (pranayama)? Doncs que aprens a riure més i millor. I riure és molt sa.

Amb el Ioga del Riure o Hasya Yoga practicaràs exercicis de riure, rialles a través dels txakres, tècniques de respiració en la rialla, mantres somrients, meditació enriolada, riures i somriures tàntrics i relaxació. T’oferirem eines per aprendre a riure’t de la ridiculesa de la ment enmig de molta diversió i complicitat. Un espai segur on el riure i el somriure podran fluir en llibertat i la part creativa del nostre cervell i els nostres nens i nenes interiors podran volar.


Ioga creixent

mindfullness festival elements

IOGA significa UNITAT, unitat del nostre cos, la nostra ment i el nostre cor, unitat amb els altres i amb l’entorn. El ioga és equilibri.
IOGA CREIXENT neix amb l’objectiu d’apropar la filosofia del ioga al món dels infant.
Ens han format amb matèries i continguts externs a la persona, però no ens han ensenyat a desenvolupar la nostra vida interior, a conèixer-nos més nosaltres mateixos. Les emocions, els sentiments, la respiració, escoltar el cos… tot això és una font de saviesa que també s’hauria d’ensenyar des de petits. És necessari créixer per dintre i per fora, i aquest equilibri és el que ens permetrà sentir-nos segurs, complerts i amb una bona autoestima.
Els pilars de IOGA CREIXENT són:
Acompanyar als infants en el seu desenvolupament integral.
Oferir eines per canalitzar les emocions i l’energia, per fer-se responsable d’un mateix i respectar als altres.
Ajudar a desenvolupar l’esperit de pertinença al grup que ens fa prendre consciència que formem part d’un tot.
Les tècniques que es realitzen per assolir aquests objectius són:
Postures de ioga per prendre consciència del cos i de les seves possibilitats.
Activitats per reconèixer, expressar i gestionar les emocions i sentiments.
Exercicis de respiració.
Tècniques per desenvolupar l’atenció i la concentració.
Pràctiques per aprendre a relaxar-se.
Activitats per gestionar l’energia.
Jocs com a expressió personal, de relació amb els altres i per fomentar els valors.
Aplicació de les diferents arts per desenvolupar la creativitat.

Concentrats, presents, desperts, sensibles, oberts, espontanis, creatius… el ioga és un fluir amb la força vital, ajuda a desenvolupar les capacitats dels infants i a canalitzar la seva energia. Per poder fer un bon aprenentatge, el cos necessita estar totalment relaxat, la respiració ha de ser lliure, les emocions han d’estar equilibrades i la ment concentrada; aquesta és la gran aportació que pot fer el ioga als nostres infants.


Atmandance

atmandance festival elements gemma mogas

La dansa del cos, la ment i l’esperit. Autoconeixement, salut, ball, música, alegría, psicología i meditació. La sessió comença amb una petita introducció sobre els centres d’energia i l’ element (terra-aigua-foc-aire-èter) que tre-ballarem. Segueix la música (música d’arreu) i tots els moviments guiats a través dels diferents centres d’energia. Aquests ens proporcionen una dansa fluïda amb l’objectiu de promoure la força, l’agilitat i la coordinació de totes les parts del nostre cos. També l’expressió i la creativitat. La sessió continua amb asanes de Ioga, exercicis de Pilates i alineament corporal i psíquic per acabar amb un dels molt tipus de meditació.

Més info: http://www.ja.cat/atmandance


Danses orientals

taller-danses-orientals-festival-elements

La dansa oriental o també anomenada Dansa del Ventre té un origen molt llunyà i incert.

 El que si sabem és que la pràctica d’aquesta dansa mil.lenària aporta a la dona que la practica un gran benestar intern, conexió i reconciliació amb el seu costat femení, millora la relació amb el propi cos i el fet de ser dona, aporta flexibilitat, gràcia i elegància corporal. Els moviments pèlvics i abdominals alleugeren tensions internes alhora que tonifiquen la musculatura. Desperten qualitats innates com l’alegria, la suavitat, la sensualitat. Els moviments de pit i braços confereixen una nova dimensió d’espai i llibertat, confiança en ocupar l’espai que mereixes. És una dansa singular que aporta grans dosis de creativitat i gaudi. Les classes les enfoquem desde aquesta vessant, amb un gran treball d’acondicionament físic i tècnic i una bona dosis d’estiraments i meditació per equilibrar i integrar l’experiència.


Meditació activa

meditacio activa festival elements
Girem, girem … com els astres!

Una meditació activa és una pràctica meditativa en moviment i, en aquest cas, també amb música i la utilització de la veu, per acabar en silenci.

La Meditació “No Dimensions” és una de les tantes meditacions actives que va crear Osho per ajudar a occident a arribar a un estat meditatiu.
Està basada en tècniques sufís i, alhora, en els Moviments de G.I.Gurdjieff on es coordina la respiració amb la música i amb una sèrie de moviments. Després ve el màgic món de girar, la teva energia se centra en el “hara”, el centre de l’energia vital, el centre de l’equilibri, situat sota del melic.
Amb la Meditació “No Dimensions” podem observar la ment des de la distància i tenir una experiència del que és la presència, totalitat i integració. El cos es mou en totes les direccions, el centre roman. Tot gira al voltant del nostre eix.
 
La meditació es realitza amb una música específica creada especialment per acompanyar cadascuna de les tres parts que la componen, i va indicant i donant suport energèticament a cada fase.

No requereix experiència prèvia.