Festival Elements

Festival Elements

Gemma Mogas Ràfols

Gemma Mogas Ràfols

A finals dels anys 90, deixa la formació i producció de ceràmica (Escola Municipal de Ceràmica i Restauració de la Bisbal d’ Empordà, Centre Cultural la Mercè de Girona). Després d’una etapa intensa pel moviment insubmís, llibertari i squatter de la zona de Girona arriba a un petit poble de l’Empordà atreta per la vida simple i és allà on començarà un descobriment de sí mateixa a través de la Dansa amb la professora i ballarina brasilenya Isabel Ximénes (Conciència corporal, Dansa del Ventre)

Neix una vocació i un camí de vida que la duu a la recerca de les arrels de la dansa egipcia a Madrid al “Estudio Piràmides” amb el mestre Shokry Mohamed, amb qui coincidirà diverses vegades en tallers i seminaris. També a Madrid cursa la Formación de Profesores de Conciencia Corporal – Danza Creativa en el “Taller de Movimiento” amb Florencia Verde-Street a la recerca dels fonaments del moviment concient i l’expressió i recursos didàctics. A partir d’aquí ja no hi haurà marxa enrere. 

Després se succeixen uns anys inmersa en l’aprenentatge de diferents tècniques i vivències amb professionals de diferents disciplines com Idili Lizcano i la Formació en Aromaterapia i Cicle llunar (Taller d’Alqvimia), Yumma Mudra (Myriam Szabo) i la Danza Duende (Gir sufí, Qi Gonq, Dansa, Meditació), El Periné Femení amb Blandine Calais-Germain i Núria Vives, els estius a l’Escola d’Expressió i Psicomotricitat Carme Aymerich” de Barcelona amb grans mestres com Débora Kalmar-Stokoe i l’Eutonia, la Sensopercepció i la Dansa creativa a qui vaig seguir en diverses edicions. S’introdueix en la Tècnica Alexander, Tècnica Feldenkrais, Ser Cos i ser Música, Atenció a la diversitat a l’aula, Sistema de Centros de Energia i d’altres. S’inicia en ritme i percussió (darbuka i bendir) amb Andre Ubach, Douglas Felis, Sergi Vera i Aniol López, aportant aquests recursos a classes i espectacles. Cursa el primer any de formació de Qi Gonq amb Jordi Vilà. S’inicia en el Ioga Integral amb Nirvan.

Codirigeix el centre Espai Itaca (Figueres, 2004-2017) amb Sílvia Mogas i Nirvan (Joan Guerra), impartint classes de Danses Orientals, creant events i actuacions amb la Companyia Dakinis i, posteriorment, crea el grup de Dansa Itaca i el Ballet Oriental Itaca. En aquesta etapa segueix la seva formació en els diferents estils de dansa (folk, gypsi, tribal, contemporani,…) assistint a tallers i festivals amb Warda, Devorah Korek, Lesya Star, Hossam Ramzy y Serena Ramzy, Paula Lena i Douglas Felis, Narjess Montasser, Àlika, Munique Neith, Amir Thaleb, Carolena Fonseca, Rachida Aharrat i amb les veteranes egipcies Raqia Hassan (a Egipte) i Farida Fahmy (a Bcn)

entre d’altres. L’ any 2011 es forma com a Instructora del Mètode Pilates amb la Federació espanyola de Pilates i Tai-Chi i l’any 2014 continua la formació com a Instructora del mètode Hipopilates, que no ha deixat de practicar i ensenyar.

Paral.lelament a la formació de Dansa Duende s’interessa per altres aspectes de l’autoconeixement, la sanació i la trascendencia i amb aquesta búsqueda destaca entre d’altres l’ alliberació del pericardi amb Maria Acezat (Integral Love), el retir iniciàtic amb Josep Maria Fericgla “Taller Vivencial de la Propia Mort” i recentment rep la Conexió Sanergia.
L’any 2013 coneix en Lluís Carballo i el sistema psicocorporal Atmandance. Després de quatre anys de formació continuada s’entrega a aquest mètode i passa a formar part de l’equip de professors de la Formació d’Instructores d’Atmandance, en l’àrea de ioga, pilates i conciencia corporal.
Són uns anys de noves revel.lacions tant en lo personal com en lo professional. Sempre lligat al cos, el moviment, l’expressió i la consciència

Cursa els tres nivells de Flors de Bach amb Alba Sagarra fins a obtenir la titulació de Practitioner de Flors de Bach per l’Institut Bach d’ Anglaterra (2015-2017). Amb la Miranda Gray cursa els nivells 1 i 2 de Moon Mother, alhora que recupera la conexió amb lo cíclic, els olis essencials… i cursa “4 Lunas en Mí” amb Sophia Style de Mujer Cíclica. L’any 2016 i 2018 organitza i participa en la Formació de Líders del Ioga del Riure amb Ananda Das.

Actualment s’està formant en Ioga Integral (Purna Ioga) amb en Jaume Turrà (Centre de Ioga i Tècniques psicocorporals) i la Rosa Daniel (Centre de Ioga Siddharta) 2018-2021

Ofereix consulta particular de Flors de Bach i Sintonització d’Úter, guia cercles de dones i meditacions llunars a Figueres, la ciutat on resideix. En l’actualitat continua donant classes i tallers d’ Atmandance, Hatha Ioga, Pilates i Dansa. Viu en familia, és mare de dos fills.

https://widget.fitogram.pro/gemma-mogas?w=/list-view

https://www.youtube.com/channel/UClu3u9meep0yB2bVG1sqBrg

                                                                                   Figueres, 2020

error

Fes xarxa amb nosaltres!