Festival Elements

Festival Elements

  • Home
  • Exercici durant el confinament -
Exercici durant el confinament

Exercici durant el confinament

Gemma Mogas 29/04/2020 – Dia Internacional de la Dansa

Per què és tan important fer exercici físic aquests dies?

Sembla evident, però volem recordar alguns aspectes importants. El nostre cos està format per més de 600 músculs, tots ells destinats a donar mobilitat i suport a l’esquelet. Només a la cara hi ha més de 40 músculs. 

T’imagines la quantitat de moviments i expressions que podem fer amb la mútliple combinació de tots ells? Ballar, practicar Ioga, Pilates, fins i tot riure o fer l’amor posen en marxa gran part d’aquests músculs i moviments i tots els teixits que els envolten. 

Per què em sento tan bé després d’aquestes pràctiques o d’altres com caminar, córrer, etc.? El que posem en marxa immediatament després de moure el cos físic (esquelet, musculatura, fàscies, tendons, òrgans, circulació venosa i linfàtica, respiració) és el cos energètic, allò que no es veu i està passant. Reoxigenes l’organisme, les cèl.lules, el cervell, actives el metabolisme i zones adormides o tenses on de cop hi torna a arribar la sang i l’oxigen. Podem dir que tornen a la vida, desperten, estan presents. LLavors si la pràctica és bona i endreçada passa el següent miracle: hormones i neurotransmissors comencen a inundar el teu cos. Ara en diuen els químics de la felicitat. Dopamina, serotonina, oxitocina i endorfina són algunes d’aquestes substàncies. També s’alliberen quan practiques la conversa amb amistats, practiques la meditació, tens cura de les persones que ho necessiten i de tu mateixa, fas coses que t’agraden i et fan sentir bé.  Aquestes pràctiques, d’altra banda molt recomanables, no et treuran el mal d’esquena ni t’oxigeneran profundament. Amb una pràctica constant no cal anar a la fàrmacia; el teu cos i el teu cervell estan programats per donar-te tot allò que necessites. 

Què passa quan no faig servir el “programa”, doncs que es “desintal·la”. Aleshores, el procés passa per actualitzar les nostres capacitats amb activitats psicofísiques que restaurin l’equilibri. Per viure de forma plena amb tot allò que el nostre cos ens preveu: bon humor,  vitalitat, capacitat per gaudir i relaxar-se, serenor i confiança. 

Salut!!!

error

Fes xarxa amb nosaltres!